Attraktioner

Inspiration til lokale attraktioner

Nationalparken, som udgør 24.370 ha, strækker sig i et op til 12 km bredt bælte langs vestkysten fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord. Nationalparken omfatter kyst, klitter, klitheder, klitplantager og store søer, og bindes sammen af mindre ekstensive landbrugsarealer. Der er flere vandreruter at vælge imellem, Naturstyrelsen har udgivet flere foldere med turforslag, som bl.a. kan hentes via Visit Thys hjemmeside 

Thisted er egnens bryghus, men deres øl er landskendt. I uge 27-33 (begge uger inkl.) samt i uge 42 er der rundvisning hver onsdag kl. 11. Her får man indblik i bryggeriets over 100-årige historie. Tilmelding sker via Thisted Turistbureau Tlf. 9792 1900 senest kl. 12 tirsdagen før

Bestil en guidet tur ved Det Nationale Testcenter for Store Vindmøller i Østerild Klitplantage. Kontakt Thy Turistbureau, som kan hjælpe dig med et telefonnummer.

Oplev Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig.  I den store museumsbunker på 3000 m2 er flere af rummene ført tilbage til deres oprindelige udseende, så man kan se, hvordan soldaterne levede. MuseumsCenter Hanstholm rummer også udstillinger bl.a. om Atlantvoldens historie og dens våben. Området er selvfølgelig et fredfyldt naturområde nu, hvor man kan nyde den medbragte madkurv.

Klitmøller har som feriested altid været populært, men er nu også verdensberømt. På grund af sine fine surfmuligheder, er Klitmøller blevet surfernes paradis, også kendt som Cold Hawaii. Klitmøller er kendt, som et af Europas bedste surfsteder. Vind og bølgeforhold gør området helt perfekt.

Privat kunstmuseum med en stor samling af malerier og tegninger af Kirsten Kjær (1893-1985). Siden museets beskedne start, har det udviklet sig til et arbejdende kunstcenter med kurser, koncerter og kammermusikdage. Museet viser skiftende udstillinger af danske og udenlandske kunstnere samt mere eller mindre permanente udstillinger af museets huskunstnere. I museets cafeteria kan der købes kaffe, te og kager. Det er desuden muligt at nyde sin medbragte mad i cafeteriet eller i museets have.

Tag i Jesperhus Blomsterpark og nyd tusindvis af blomster, stauder, kaktusser og sukkulenter i den 8 ha. Store park, som også byder på inden- og udendørs legeland for alle aldre, JungleZoo og 4D-biograf.

Stor forlystelsespark ved Fårup. Hele området fylder det samme som 55 fodboldbaner og garanterer oplevelser for alle aldre. Der er aktiviteter for både dem, som bare vil nyde blomsterne og samværet med familien samt de vilde vovehalse, som ikke kan få nok af spændingen på de hurtige og høje rutsjebaner.

Området

Hotel Limfjorden i Thisted ligger direkte ned til fjorden og har en storslået udsigt.

Der er blå flag-strand ved Thisted Søbad knap 2 km fra hotellet. Klitmøller strand ved Vesterhavet ligger 22 km mod nordvest - et surferparadis kendt under navnet Cold Hawaii.

Nationalpark Thy starter ca. 20 km fra hotellet og byder på vand, strand, klitter, heder, skove og store, rene søer. Naturen i Nationalpark Thy er af højeste kvalitet med sit udbud af øde, varierede landskaber samt dyr og sjældne planter.