Bunkermuseum Hanstholm

Afstand: 19.84 Km

 | +45 97 96 17 36 |  hanstholm@museumthy.dk |  http://bunkermuseumhanstholm.dk/ | 
Besøg Danmarks største Bunkermuseum i Hanstholm. Danmarks største bunkermuseum
Besøg Bunkermuseum Hanstholm og oplev Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig. Det består af Hanstholms enestående museumsbunker på 2500 m2, hvor flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende, så man kan se, hvordan soldaterne levede. I bunkeren findes også spændende særudstillinger.

Batteriet blev bygget i 1941 for sammen med et tilsvarende batteri ved Kristiansand i Norge at spærre indsejlingen til Skagerrak for at holde den engelske flåde ude. Batteriet bestod af fire store 38-cm kanoner, hvis rør hver vejede 110 tons. Kanonerne kunne skyde ud på en afstand af 55 km, dvs. næsten halvejs til Norge.

Interaktiv udstilling

Dokumentationscentret ovenpå bunkeren rummer udstillingen ”Fjende & Nabo – Hanstholm besat” !  Udstillingen handler om livet i Danmarks stærkeste fæstning under 2. Verdenskrig. Med menneskene i fokus fortælles historien om både de tyske soldater og civilbefolkningens liv i skyggen af befæstningsanlæggene, og om hvordan besætter og besat levede sammen.

Museet ligger placeret i noget af Danmarks smukkeste natur på kanten af Vesterhavet og Nationalpark Thy.

Det gamle ammunitionstog kører gennem nogle af batteriets store bunkere hver dag hele sommeren og i uge 42 eller efter aftale.

I samarbejde med andre bunkermuseer i Nordjylland har vi, blandt de ca. 100 tyske befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig i Nordjylland, udvalgt 24 lokaliteter, som af forskellige grunde i særlig grad er et besøg værd. Ude på lokaliteterne vil der være opsat en planche med informationer om stedet, og dets historie. Ved hjælp af en QR-kode på planchen kan man komme ind på den nye hjemmeside via sin smartphone, og derinde finde flere oplysninger, oversigtskort, historiske fotos m.m. om den enkelte lokalitet. Du kan og bruge linket her: www.atlantvolden-nordjylland.dk

Åbningstider
Februar – november 10 – 16
Juni, juli, august     10 – 17
Billetsalget slutter ½ time før lukketid

Guidninger og særarrangementer - tjek hjemmeside og facebookside
- Bunkervandringer i løbet af sæsonen 
- Bestil din egen guide
- 2. Verdenskrigstræf
 
Facebook
Følg os på Facebook og få opdateringer fra dagligdagen på museet samt interessante historier og billeder fra krigens tid Hanstholm og omegn. https://www.facebook.com/BunkermuseumHanstholm/

Opdateret af: Thy Turistforening  | info@thy.dk
Fotograf: Thy Turistforening
Fotograf: Thy Turistforening
Fotograf: Thy Turistforening
Fotograf: Thy Turistforening
Fotograf: Thy Turistforening
Fotograf: Thy Turistforening