Strandet - Strandrensning og fremstilling af genbrugsplast

Afstand: 16.90 Km

 | 2876 9936 |  jens@strandet.io |  Strandet | 
Let's make the sea plastic free!

Hvem er vi?

Strandet er en lille miljøvirksomhed, der arbejder for at sætte fokus på netop plastforurening i havene. Vores primære aktivitet er at indsamle plastikaffald, der skyller i land på Vestkysten.

Vi holder strandrensning den 1. lørdag i hver måned og alle er velkomne. På vores Facebookside og hjemmeside kan du se sted og tid for hvor næste Strandrensning finder sted.

I fiskerbyen Nørre Vorupør i Thy har vi etableret et havplastværksted, hvor vi gennem aktiviteter og installationer, formidler historier om havet og havplastforurening. Det er også her vi genanvender en del af den havplast vi indsamler.

Havplasten bliver genanvendt til nye produkter med et stærkt budskab – at plast ikke må ende i naturen. Det kan være produkter som surf finner, nøglering og havkrus.

Som besøgende kan du være med til at støbe produkterne på vores maskiner. På den måde kan du se, hvor nemt det faktisk er at genanvende plast.

Samtidig kan du gå på opdagelse i vores formidling eller købe en god kop kaffe og snacks i vores lille kaffekiosk.

 

En global miljøudfordring i en lokal kontekst

Hvert år ender 8-10 millioner tons plastaffald i verdenshavene. Og alene langs den jyske vestkyst strander mere end 1.000 tons plast årligt - det både skæmmer de smukke strande og er til farer for livet i og omkring havet.

Fisk, fugle og havdyr kan blive fanget i plastaffaldet eller spise mindre stykker plastik, som så fylder deres maver i stedet for mad. Faktiske har hver fjerde fisk i danske farvande plastik i maven. 

Men hvor kommer al den plastik egentlig fra og hvorfor er det endt i havet? Og gør det overhovedet en forskel at vi samler det ind, når vi går ved stranden?  Det er nogen af de historier vi gerne vil fortælle i STRANDET.

Let’s make the sea plastic free!

 

 



Opdateret af: VisitNordvestkysten, Thy  | info@visitnordvestkysten.dk
Strandet Nørre Vorupør - Havplastindsamling Fotograf: Strandet Copyright: Strandet
Strandet - Nøgleringe af genbrugsplast Fotograf: Strandet Copyright: Strandet
Fotograf: Josephine Beck
Fotograf: Josephine Beck
Strandet Nørre Vorupør - Plastikforurening Fotograf: Strandet Copyright: Strandet
Fotograf: Josephine Beck